Openingstijden   |   downloads   |   login
Hoofdstraat 140 - Uithuizermeeden - Telefoon 0595 412 658
Winkelmand

Duo expositie op de designafdeling

Aanstaande zaterdagmiddag 6 mei wordt er weer een Meet & Greet georganiseerd op de designafdeling van Scherer van 14.00 – 17.00 uur.  Onder het genot van een hapje en een drankje bent u in de gelegenheid de kunstenaars Margreet Doornbos uit Eenrum en Ton de Vreede uit Groningen  te ontmoeten en met de kunstenaars van gedachten te wisselen over hun werk. Ook is dit tevens  een mooie gelegenheid om met de nieuwe collectie design- meubelen kennis te maken en te zien dat kunst en design op een mooie manier met elkaar in balans zijn. U bent van harte welkom bij Scherer (Hoofdstraat 140 in Uithuizermeeden).

Bij Margreet Doornbos is transparantie het belangrijkste thema in haar werk. Wat is de werkelijkheid en wat is illusie. Dat levert vaak verrassende beelden op. Margreet wil niet kiezen, ze houdt van diversiteit. Ze heeft het altijd interessant gevonden om zich buiten de begaande paden te begeven. Soms schildert ze heel gedetailleerd en dan weer met een grote kwast. Ze wil zich niet beperken tot één stijl, tot één onderwerp maar zoekt wel altijd naar transparantie, naar het snijvlak tussen schijn en werkelijkheid, tussen droom en fantasie. Door onderzoek en experiment komt ze op nieuwe beelden, nieuwe manieren om haar creativiteit vorm te geven. Het liefst werkt ze met gedekte kleuren en vervagende beelden: spiegelingen en reflecties spelen een belangrijke rol in haar werk, waarbij vorm, lichtinval en flarden van herinneringen zich vermengen tot een nieuw beeld. Daarnaast schildert Margreet in opdracht kinderportretten, een kind nog onbeschreven maar het karakter vaak al zichtbaar, probeert ze zo natuurgetrouw weer te geven. Ze ging na haar studies Nederlands en Duits aan de RUG lesgeven in het voortgezet- en hoger beroepsonderwijs.  Vervolgens ging ze naar Academie Minerva en vestigde zich als autonoom beeldend kunstenaar. Ook geeft ze  schilderlessen ( www.margreetdoornbos.nl )

Ton de Vreede exposeert linodrukken. Zijn grafiek beperkt zich tot de hoogdruk (linosneden) en was uitsluitend zwart-wit en in een klein formaat van 18×13 cm. De directe waarneming is het uitgangspunt, natuur is een belangrijke inspiratiebron, m.n. de voortdurende verwondering over haar verschijningsvormen en groeikracht. Een stilerende, soms abstraherende aanpak is het uiteindelijke doel, waarbij regelmatig op het onderwerp ‘ingezoomd’ wordt. Door het uitbannen van grijswaarden komt de nadruk dus puur op de vorm te liggen. Natuur, structuur, ritme en herhaling zijn de kernwoorden waarmee Ton werkt. Nieuw is dat de drukken gecombineerd worden met typografische toepassingen. Het gaat daarbij niet om de leesbaarheid van de tekst, maar onderzocht wordt hoe de vorm c.q. abstractie van de letter zich verhoudt tot het figuratieve beeld. Deze typografische drukken worden in één steunkleur uitgevoerd en als unicum gedrukt. Ton volgde de opleiding LO Tekenen en vervolgens de ABK Minerva schilderen en grafiek. Hij werkt af en toe als gastdocent beeldende vorming ( www.tondevreede.nl )

Ruimte in onze showroom, ruimte in je huis, ruimte in je hoofd
ruimte in het landschap. Ruimte om te leven.

Gelderland zomershow bij Scherer

Van 15 juni tot 15 augustus
Gelderland zomershow op onze Design-afdeling
Scherer presenteert exclusief in samenwerking met het Nederlandse merk Gelderland de ‘zomershow’ op de Design-afde… Lees verder

Maandag GESLOTEN
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:30 - 17:00