Openingstijden   |   downloads   |   login
Hoofdstraat 140 - Uithuizermeeden - Telefoon 0595 412 658
Winkelmand

Expositie Gertjan Scholte-Albers

vanaf 6 september exposeert kunstenaar Gertjan Scholte-Albers op onze designafdeling.

In de zomer van 1997 tijdens zijn afstuderen aan de AKI Academie voor Beeldende Kunst in Enschede besluit Gertjan Scholte-Albers het atelier vaarwel te zeggen en voortaan buiten te gaan werken. Hij keert terug naar Groningen. Met zijn karretje en toebehoren rijdt hij al 20 jaar door het Groninger en Drentsche landschap op zoek naar die ene plek met die bijzondere lichtval. Niet gehinderd door de weersomstandigheden ziet men hem vaak ergens tussen het riet of op het vlakke land staan schilderen.

Vanuit het schilderen naar werkelijkheid, ontstaat het verlangen naar vernieuwing en zo ontdekt hij de “negatieve” kleurencirkel. Een verdere zoektocht naar nieuwe kleurharmonieën levert hem de “gemanipuleerde” kleurencirkel op. Al deze kleurexperimenten zorgen dus ook voor kleurrijke werken; abstraherend, figuratief maar ook realistisch op buitenmaatse doeken. Tezamen met een pasteuze en expressieve verfbehandeling ontstaan zo feestelijk getinte landschappen. Met veel contrasten wil hij niet de werkelijkheid weergeven, maar de beleving van de natuur. Daarnaast schildert hij ook langgerekte panorama’s van wel twee meter breed waarop hij in meer realistische kleuren het vlakke en weidse Groninger land weergeeft.

Ruimte in onze showroom, ruimte in je huis, ruimte in je hoofd
ruimte in het landschap. Ruimte om te leven.

Expositie Gertjan Scholte-Albers

vanaf 6 september exposeert kunstenaar Gertjan Scholte-Albers op onze designafdeling.
In de zomer van 1997 tijdens zijn afstuderen aan de AKI Academie voor Beeldende Kunst in Enschede besluit Gertjan … Lees verder

Maandag GESLOTEN
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:30 - 17:00