Openingstijden   |   downloads   |   login
Hoofdstraat 140 - Uithuizermeeden - Telefoon 0595 412 658
Winkelmand

Expositie Jovita Leurs op onze designafdeling

Vanaf 1 december Exposeert er weer een nieuwe kunstenaar op onze designafdeling. Deze keer is het de beurt aan Jovita Leurs.

Jovita Leurs werkt met acryl en gemengde techniek op doek, papier en karton. Onderwerpen haalt ze uit alles waar het oog op valt. Vaak zijn het fragmenten uit de bebouwde en onbebouwde natuur, waarbij het onderwerp wordt teruggebracht tot de essentie. Kust en zee, natuur en bouwwerken zijn terugkerende thema’s.

Inspiratiebron is het landschap en wat ze daar aantreft. Het is voor haar van essentieel belang om af en toe op pad te zijn, het liefst te voet, dan zie je meer. Rondstruinen in polders, kwelders, havens en industriegebieden, op zoek naar beelden om te kunnen weergeven in het platte vlak.
Het werk is dus gebaseerd op waarneming, maar de uitwerking kan heel divers zijn, want de voorkeur gaat uit naar afwisseling en regelmatig een nieuwe uitdaging. De weergave kan zowel realistisch, expressief als abstract zijn. Er is geen boodschap, het beeld spreekt voor zich, maar roept soms vragen op.

In het werk voel je de ruimte, en de liefde voor wat de mens daarin bouwt en achterlaat. Soms speels, de omgeving oproepend met een enkele veeg, soms constructief en monumentaal geeft ze weer wat haar is opgevallen. Ook vogels hebben haar aandacht, die met hun scherpe contouren een vanzelfsprekend onderdeel zijn van het steeds veranderende landschap.
Jovita volgde enkele opleidingen in de hulpverlening en had een eigen coachingspraktijk. Heeft samen met haar echtgenoot een bouwbedrijf, waarin ze werkzaam is. Koos na vele jaren tekenen en schilderen voor de kunst en werkt nu als beeldend kunstenaar.

Ruimte in onze showroom, ruimte in je huis, ruimte in je hoofd
ruimte in het landschap. Ruimte om te leven.

Opening kerst

2e kerstdag 26 december
zijn wij geopend van 11.00 tot 17.00 uur
 

Lees verder

Klik hier voor onze
actuele folders

 

Maandag GESLOTEN
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:30 - 17:00