Hoofdstraat 140 - Uithuizermeeden - Telefoon 0595 412 658
Winkelmand

Hendrik Jan Muller exposeert op design

vanaf 14 januari exposeert Hendrik Jan Muller 2 maanden lang zijn schilderijen op onze designafdeling.

Op Zaterdag 18 januari organiseren wij daarom van 14.00 uur tot 17.00 uur een ‘Meet & Greet’ waar belangstellenden kennis kunnen maken met de kunstenaar en de getoonde werken.

Zelfportret Hendrik Jan Muller

Ik ben geboren op  3 september 1955 in Johannesburg, Zuid Afrika. Gedurende mijn jeugd  woonde ik drie jaar in Chili (La Serena).  In Nederland woonde ik kortstondig in de randstad (Scheveningen, Leiden, Delft) en vanaf 1960 met tussenposen voornamelijk in Groningen stad. 20 jaar in Breede op ‘t Hogeland  en sinds 2011 weer in de stad. Tijdens mijn studie biologie woonde ik 6 maanden in Suriname. Na mijn afstuderen volgde ik de avondacademie Minerva  en sinds 1998  werk ik als beeldend kunstenaar. Een deel van het jaar woon en werk ik in Scandinavië. Ik heb twee zonen Jeroen en Josse van Harriët, en deel mijn leven nu met Annie, die ook twee zonen heeft, Liewe en Anne.

In de 20 jaar die ik op het ‘t Hogeland doorbracht ben ik vooral geïnspireerd geraakt door het Groninger polder- en waddenlandschap. In mijn werk probeer ik te bereiken wat volgens mij de essentie van het schilderen is: het vangen van het licht. Met name waar dat tot leven komt op de grenzen van licht en schaduw. Schaduwen die op hun beurt door onnoemelijk veel reflecties ook weer vol licht zijn. Het maken van een werk is het eindeloos vereenvoudigen  van dit spektakel.

Terugkerende thema’s in mijn werk zijn de mens en de natuur als scheppende dan wel vernietigende kracht.

In het landschap vind ik vooral ruimte en vrijheid. Soms is het eenzaam, soms stil. Nu ik weer terugkeerde naar de stad kijk ik ook meer naar de intimiteit en complexiteit daarvan.

De laatste jaren is mijn aanpak wat anders geworden. Aanvankelijk ging het mij om een natuurgetrouwe weergave (analyse) van de werkelijkheid. Deze wilde ik vangen op een moment die het beste aansloot bij mijn gemoed. De werkelijkheid is veranderlijk en het gemoed ook. Sommige landschapen of objecten hield ik jarenlang in de gaten en schilderde ik onder verschillende omstandigheden of staat van zijn (verval).

Tegenwoordig neem ik de werkelijkheid steeds meer als begin, als uitgangspunt om een verhaal te vertellen. Deze anekdotische aanpak betekent dat er ook vaker mensen verschijnen op mijn schilderijen, zowel zichtbaar als gesuggereerd.

Mijn atelier bevindt zich aan de Noorderhaven in Groningen.  Maak gerust een afspraak. U bent hier van harte welkom.

http://www.hendrikjanmuller.com

Ruimte in onze showroom, ruimte in je huis, ruimte in je hoofd
ruimte in het landschap. Ruimte om te leven.

de opruiming is begonnen

… de opruiming is begonnen! Zoals je van ons gewend bent, kun je de komende weken weer volop voordeel halen uit onze Sale. Veel showroommodellen zijn aantrekkelijk geprijsd en kunnen snel b… Lees verder

Klik hier voor onze
verlichtings folder

Maandag GESLOTEN
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:30 - 17:00