Hoofdstraat 140 - Uithuizermeeden - Telefoon 0595 412 658
Winkelmand

Ina Fekken Exposeert op de designafdeling

Kleurrijk werk van vroeger…… en opnieuw te zien bij Scherer Design

 

…….van vogels, vissen, bloemen, bomen, planten en statements.

Vooraf aan de Academie Minerva heeft Ina Fekken de richting milieukunde op de Hogere Landbouwschool afgerond. Dit is bepalend geweest voor de onderliggende thematiek in haar werk. De onontkoombare invloed die de mens heeft op de natuur/omgeving is haar centrale motief.

In het eerste deel van haar kunstenaarsleven maakt zij kleurrijke schilderijen. Ongebruikelijke kleurstellingen, geen diepte, gelijke toonwaarden, geen verfstreken en de grote vorm waren voorwaarden waarbinnen het werk zich moest bevinden.

Hoe dit te bereiken? Sjablonen bleken een deel van de oplossing. Ze verzamelde patronen en motieven, deze bracht ze over op papier en sneed het uit. Met de sjablonen schilderde ze, echter er mocht geen kwast bij aan te pas komen.

Deze eigen opgelegde inperking zorgde er voor dat allerlei mogelijkheden werden verkend binnen deze techniek, de diepte in. Later werd de begrenzing wat losgelaten. Vanuit het schilderen ontstond een verschuiving naar steeds meer werk in papier.

Op de expositie bij Scherer Design ziet u een traject van meer dan 25 jaar kunstenaarschap. De getoonde werken variëren van klein lieflijk tot het grote gebaar.

De focus van de expositie bij Scherer Design ligt op het vroegere kleurrijke werk, maar er zijn ook een paar werken in papier tentoongesteld. Ze laat ook zien hoe zij in een interieur een fictieve opdracht toepas, uitgevoerd in papier.

Op de Meet en Greets 8 juni 2019 laat Ina Fekken zien hoe ze te werk ging en vertelt ze hoe van het een het ander komt. Natuurlijk ben u ook deze zaterdag welkom van 14.00 tot 17.00 op onze designafdeling.

Spannend om met dit vroegere kleurrijke werk hernieuwd kennis te maken in deze setting.

Tegenwoordig maakt ze alleen werk in papier, installaties vormen momenteel de kern van haar oevre, het andere werk komt er uit voort of ontstaat gelijktijdig daarmee.

Exposities :

Momenteel is haar werk te zien in Den Haag, Aalden en Appingedam. Kijk gerust op www.inafekken.nl voor meer informatie.

De expositie Bij Scherer Design loopt tot en met de eerste week van Augustus. En is vrij toegankelijk tijdens openingsuren.

Ruimte in onze showroom, ruimte in je huis, ruimte in je hoofd
ruimte in het landschap. Ruimte om te leven.

OPRUIMING

De OPRUIMING is gestart! veel voordeel tot wel 50% op diverse showroommodellen.

Wees er snel bij want OP=OP!

Lees verder

Klik hier voor onze
actuele folders

 

Maandag GESLOTEN
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:30 - 17:00