Hoofdstraat 140 - Uithuizermeeden - Telefoon 0595 412 658
Winkelmand

Uithuizer schilder exposeert bij Scherer

Vanaf begin maart is er weer een nieuwe expositie gestart op de designafdeling bij Scherer ‘Gevoel voor wonen’ in Uithuizermeeden.

Deze keer exposeert Tjesse Bijlsma uit Uithuizen zijn schilderijen.

Bijlsma werkt voornamelijk met olieverf op linnen. Dit doet hij sinds 2011. De schilderijen in deze expositie laten een impressie zien van zijn ontwikkeling als autodidact maritiem zeeschilder. Zijn ambitie is het zich blijven bekwamen in het schilderen van dit marine thema en de offshore.

Tjesse Bijlsma noemt zichzelf een realist met een vleugje romantiek, die af en toe de werkelijkheid naar zijn eigen hand zet. Hij noemt zichzelf echter geen kunstenaar maar blijft zich ontwikkelen in het schilderen van water en lucht. Oké, het talent is er, maar het kost jaren van oefening om dit huidige niveau te bereiken. Maar ‘af’ is het nooit. En dat hoeft ook niet.

Zijn liefde voor water, de zee en al het maritieme is afkomstig uit zijn tijd bij de marine (va. 1964) en het feit dat hij een vervent kustzeiler is. Uit zijn tochten put hij veel inspiratie om later de veelzijdigheid van zee, licht en lucht zo realistisch mogelijk in zijn doeken te verwerken.

Tijdens een dutje op de bank op de verjaardag van Tjesse schrok hij wakker en zag zijn overleden vader voor zich staan met een groot schilderij in bruin pakpapier. Dat pakpapier stond voor armoede, hij tekende vroeger op dit papier bij gebrek aan beter. Het schilderij interpreteerde hij als: “zo joh, zou je niet eens wat gaan doen met je talent? …. en zo geschiede.

De expositie is te bekijken tot half mei op de designafdeling van Scherer ‘Gevoel voor wonen’. En voor belangstellenden die uitgebreid kennis willen maken met het werk van Tjesse Bijlsma, organiseren wij wederom een ‘Meet & Greet’ waar natuurlijk de kunstenaar aanwezig zal zijn om op een enthousiaste manier te vertellen over zijn passie voor water en zijn schilderwerk. De ‘Meet & Greet’ wordt gehouden op zaterdag 14 maart van 14.00 tot 17.00 uur. U bent deze middag van harte welkom op onze designafdeling.

Ruimte in onze showroom, ruimte in je huis, ruimte in je hoofd
ruimte in het landschap. Ruimte om te leven.

Uithuizer schilder exposeert bij Scherer

Vanaf begin maart is er weer een nieuwe expositie gestart op de designafdeling bij Scherer ‘Gevoel voor wonen’ in Uithuizermeeden.

Deze keer exposeert Tjesse Bijlsma uit Uithuizen zijn sch… Lees verder

Klik hier voor onze
verlichtings folder

Maandag GESLOTEN
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:30 - 17:00