Hoofdstraat 140 - Uithuizermeeden - Telefoon 0595 412 658
Winkelmand

Expositie Tjesse Bijlsma verlengd tot 20 juni

De huidige expositie met schilderijen van Tjesse Bijlsma die aanvankelijk tot zaterdag 16 mei gepland stond, is in verband met de Covid-19 crisis verlengd tot en met 20 juni. De expositie is met in acht name van de RIVM maatregelen gewoon te bekijken op onze Designafdeling tijdens de reguliere openingstijden.

Deze keer exposeert Tjesse Bijlsma uit Uithuizen zijn schilderijen.

Bijlsma werkt voornamelijk met olieverf op linnen. Dit doet hij sinds 2011. De schilderijen in deze expositie laten een impressie zien van zijn ontwikkeling als autodidact maritiem zeeschilder. Zijn ambitie is het zich blijven bekwamen in het schilderen van dit marine thema en de offshore.

Tjesse Bijlsma noemt zichzelf een realist met een vleugje romantiek, die af en toe de werkelijkheid naar zijn eigen hand zet. Hij noemt zichzelf echter geen kunstenaar maar blijft zich ontwikkelen in het schilderen van water en lucht. Oké, het talent is er, maar het kost jaren van oefening om dit huidige niveau te bereiken. Maar ‘af’ is het nooit. En dat hoeft ook niet.

Zijn liefde voor water, de zee en al het maritieme is afkomstig uit zijn tijd bij de marine (va. 1964) en het feit dat hij een vervent kustzeiler is. Uit zijn tochten put hij veel inspiratie om later de veelzijdigheid van zee, licht en lucht zo realistisch mogelijk in zijn doeken te verwerken.

Tijdens een dutje op de bank op de verjaardag van Tjesse schrok hij wakker en zag zijn overleden vader voor zich staan met een groot schilderij in bruin pakpapier. Dat pakpapier stond voor armoede, hij tekende vroeger op dit papier bij gebrek aan beter. Het schilderij interpreteerde hij als: “zo joh, zou je niet eens wat gaan doen met je talent? …. en zo geschiede.

Ruimte in onze showroom, ruimte in je huis, ruimte in je hoofd
ruimte in het landschap. Ruimte om te leven.

de opruiming is begonnen

… de opruiming is begonnen! Zoals je van ons gewend bent, kun je de komende weken weer volop voordeel halen uit onze Sale. Veel showroommodellen zijn aantrekkelijk geprijsd en kunnen snel b… Lees verder

Klik hier voor onze
verlichtings folder

Maandag GESLOTEN
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:30 - 17:00